Recept:Kirskålspaj
Den här goda pajen skrev jag om på min blogg (http://varihelsickearmingrapefrukt.blogspot.se) förra året. Den blev en stor succée hos familjen! Ta den sorts pajskal du tycker bäst om helt enkelt. Jag gillar att blanda med hälften vete- hälften grahamsmjöl...
Ingredienser
För 4-6 personer
- ca 300 g förvälld och grovhackad kirskål
- 15 cm”cm” är ingen giltigt måttenhet för den här egenskapen.strimlad, späd purjolök
- 1 st Valfritt pajskal, ta din favoritvariant!
- 3 st ägg, ekologiska
- 2,5 dl Oatly iMat eller matlagningsgrädde
- 2 – 3 st strimlade soltorkade tomater
- 1 dl30 gramriven ost
- ¾ – 1 tsk6,25 gramsalt
0,333 msk
- peppar efter smak
Total tidsåtgång: 75 minuter | Arbetstid: 30 minuter
Rensa och förväll kirskålen några minuter i kokande vatten. Låt rinna av och pressa ur vätskan och hacka bladen grovt. Rensa och skölj purjolöken ordentligt, strimla.
Gör pajdegen efter ditt valda recept och tryck ut i en pajform. Nagga och förgrädda pajskalet i ugnen cirka 12 minuter i 225 °C.
Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen utom osten. Salta och peppra ganska generöst.
Fyll sedan pajen: Strö först hälften av osten i botten på det förgräddade pajskalet och sedan i med äggstanningen/fyllningen. Strö resten av osten ovanpå. In i ugnen igen och grädda pajen gyllene och fin i ca 45 minuter. Du kan få täcka över pajen efter ett tag med folie eller bakplåtspapper om det ser ut att brännas.
Servera pajen till en fräsch sallad. Smaklig spis!
Senast uppdaterad 2013-04-25 20:16