Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Paj med kirskål
Paj med kirskål


Den här goda pajen skrev jag om på min blogg (http://varihelsickearmingrapefrukt.blogspot.se) förra året. Den blev en stor succée hos familjen! Ta den sorts pajskal du tycker bäst om helt enkelt. Jag gillar att blanda med hälften vete- hälften grahamsmjöl...

Ingredienser

För 4-6 personer

Total tidsåtgång: 75 minuter | Arbetstid: 30 minuter


Rensa och förväll kirskålen några minuter i kokande vatten. Låt rinna av och pressa ur vätskan och hacka bladen grovt. Rensa och skölj purjolöken ordentligt, strimla.

Gör pajdegen efter ditt valda recept och tryck ut i en pajform. Nagga och förgrädda pajskalet i ugnen cirka 12 minuter i 225 °C.

Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen utom osten. Salta och peppra ganska generöst.

Fyll sedan pajen: Strö först hälften av osten i botten på det förgräddade pajskalet och sedan i med äggstanningen/fyllningen. Strö resten av osten ovanpå. In i ugnen igen och grädda pajen gyllene och fin i ca 45 minuter. Du kan få täcka över pajen efter ett tag med folie eller bakplåtspapper om det ser ut att brännas.

Servera pajen till en fräsch sallad. Smaklig spis!



Senast uppdaterad 2013-04-25 20:16

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen